Българският спортен тотализатор (БСТ) ще похарчи над 1 млн. лв. за

...
Българският спортен тотализатор (БСТ) ще похарчи над 1 млн. лв. за
Коментари Харесай

Тотализаторът дава 1.1 млн. лв. за реклама за 7 месеца

Българският състезателен тотализатор (БСТ) ще похарчи над 1 млн. лева за реклама и други съпътстващи действия за 7-те месеца до края на 2020 г. 

БСТ бе оповестил социална поръчка за " Организиране на събития, свързани с активността на БСТ ", с планирана стойност 830 00 лева без Данък добавена стойност (996 000 с ДДС), като предложения за присъединяване в нея пет компании - „ АПРА “ ООД, „ БРАНД ПР “ ЕООД, „ ЛОКАЛС “ ООД, „ МАД ГРУП “ ЕООД и „ Дрийм Тийм Груп “ ЕООД. Офертите бяха отворени на 22 май, а на 27-и бе избран и спечелилият. 

Това е рекламна организация АПРА, която е дала най-ниска цена, само че тя е много над прогнозната, оповестена в поръчката - 915 398,75 лева без Данък добавена стойност (1 098 478,50 лева с ДДС).

Срещу тези пари (156 925,5 лева месечно) организацията би трябвало да обезпечава и реализира всички действия по 7 групи събития, избрани в заданието на състезанието.

Става въпрос за образуване, осъществяване и отчитане на събитие по връчване на парични и предметни облаги от игрите на Тото 1, Тото 2 и моментните лотарии (търкането на талончета). Това включва разработване на рекламни аудио и видео клипове и материали, предоставяне на реклами на БСТ в електронни медии, ежедневници, седмичници, спортни вестници и онлайн издания. 

Другите задания на организацията, за които тотото заплаща над 1 млн. лева са: популяризирането на разпоредбите и измененията в другите игри на Тото 1, Тото 2 и лотарийните. А също по този начин и " услуги, свързани с цялостната организация, осъществяване и отчитане на събития за разпространение задачата, визията и задачите на тотализатора ".

Това не е първата крупна сума, която новото управление на тотализатора ще похарчи за реклама и разпространение. Наскоро стана известно, че Българска национална телевизия е сключила контракт с фирмата „ Дрийм Тийм Груп “ ЕООД (участник и в гореописания конкурс), която да излъчва тегленията на тиражите и реклами на игрите на тотото, като цената на услугата за 8 месеца е 700 416 лв. с Данък добавена стойност (по 10 944 лева на изтегляне на тираж). 

Парите по този контракт са обезпечени още веднъж от тотализатора, който не отговори на питане от " Сега " за сумата, която е дал на националната телевизия по това перо и изиска въпросите да бъдат заложени по Закона за достъп до социална информация. Законовият 14-дневен срок за отговор на тези въпроси изтича на 5 юни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР